פפאיה מתוקה

(26.7.11)
הפעם האחרונה בה נצפה גור טפיר בספארי הייתה לפני שש שנים, אז נולדה פסיפלורה. עכשיו הגיע העת להמלטה נוספת, האם המאושרת היא אותה פסיפלורה בת ה-6 ולגורה הקטנה שנולדה במזל טוב קוראים פפאיה.

לפני שבועיים נולדה במזל טוב גורת טפיר קטנה ומתוקה.
השמחה בקרב המטפלים של החצרות הדרום אמריקאיות הייתה גדולה, שכן ההמלטה האחרונה הייתה לפני שש שנים וכעת פסיפלורה, היא זו שהמליטה..

הטפירים הדרום אמריקאים הם בעלי חיים שחיים מקולומביה ועד ארגנטינה וממרגלות האנדים במזרח עד חוף האטלנטי במערב. הוא מגיע לגבהים של 1700 מטרים.
טפיר דרא"מ נחשב לפגיע בכל תחומי מחייתו. השפעות של כריתת יערות, ציד ותחרות מצד בקר מבוית תרמו לירידה בגודל האוכלוסיות ולקיטוע של התפוצה כיום קיימת המלצה לעקוב אחר מצבו של המין, משום ששלושת הגורמים הנ"ל כנראה ישפיעו על מצבו גם בעתיד. פעילות גרילה בחלק מתחום התפוצה יקשו על מחקר כזה.
בספארי שמחים עם כל המלטה חדשה, אך המלטה של טפיר היא תמיד מרגשת ומשמחת במיוחדת גם בשל היותו נתון בסכנת הכחדה ובעיקר לאור העובדה שהמראה של הגורים מיוחד ושונה באופן מהותי מהמראה של הבוגרים.
הבוגרים צבעם חום כהה והם בעלי גוף גלילי עצום ואילו הגורה הקטנה, פפאיה, קטנה בעלת פסים בלונדינים לאורך כל גופה.
הבוקר היא יצאה עם אמא פסיפלורה, לראשונה לחצר למשך שעה אחת כדי שתתרגל לחצר, לאביה מאיר (טפירו) ולקפיברות שגם הן חיות בחצר. בכל יום תשהה בחצר קצת יותר .
הטפירים, מבלים את רוב זמנם במים, כשרק חדקם מציץ החוצה, כדרך להתגונן מפני טורפים וכן בכדי להתקרר.
מכיוון שההמלטה נעשית בקרבת מים, נראה היה שהטפירה הקטנה שאפה מים ולכן התייעץ דר' יגאל הורוביץ עם רופאת ילדים והוחלט לתת לה מיד לאחר ההמלטה אנטיביוטיקה מסוג סינולוקס.

מאחר ומדובר בגורה צעירה, החליטו המטפלים להוריד את מפלס המים בחצר כדי למנוע את טביעתה. מידי יום, מקווים המטפלים תיכנס הטפירה למים הרדודים ותתרגל לשהייה בהם. בעוד שבועות אחדים ניתן יהיה להעלות את מפלס המים למצב הרגיל בחצר.

המטפלים החליטו לקרוא לטפירה פפאיה מכיוון שלאמה קוראים פסיפלורה ובספארי מקובל לתת לגורים שם שמתחיל באות הראשונה של שם אמם.

עוד ב ynet

צילום: טיבור יגר

תצוגת הדפסה

ספארי על הבוקר

הצטרפו אלינו לסיור רכבת קסום השכם בבוקר, המתלווה להאכלות הבוקר ולעבודת המטפלים מאחורי הקלעים. להורדת קוד הטבה למחזיקי ישראכרט- לחצו כאן וצרו עימנו קשר טלפוני להשלמת ההזמנה !  03-6305328. הסיורים הקרובים- ערב חג שבועות (14.5) ואיסרו חג שבועות (16.5).לפרטים נוספים על הסיור - לחצו כאן.

הנה הם חוזרים...

סיורי הלילה בספארי!
סיור לילי מודרך ברכבת הספארי הכולל ביקור בבתי הלינה של האריות ! למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

המרכז הזיאולוגי ת"א - ר"ג ת.ד. 984, רמת גן 52109. מוקד מידע והזמנות: פקס 03-6305334 טלפון 03-6305305
simply-smart | בניית אתרים | קידום אתרים
כל הזכויות שמורות לספארי ©