נמר פרסי

נמר פרסי

PERSIAN LEOPARD
Panthera pardus saxicolor

צד מן המארב
הנמר הוא הקטן והחשאי מבין החתולים הגדולים. הוא צד מן המארב, כשהוא מזנק על גב טרפו: מחרקים קטנים ועד יונקים גדולים. הנמר "מרגיש בבית" בבתי גידול מגוונים, מיערות ועד מדבריות. יכולת הסתגלותו הפכה את הנמר לחתול הגדול הנפוץ ביותר בעולם. בעולם חיים 5 תת-מינים של נמרים, השונים זה מזה בגודלם, בצבעם ובתפוצה הגיאוגרפית שלהם. בישראל נשארו מספר נמרים באזורים מדבריים מרוחקים. הנמרים הישראליים קטנים יחסית וצבעם בהיר. הנמר שלפניך הוא מתת-המין הפרסי, שהוא הקרוב ביותר לתת-מין הישראלי.  


הנמר "פלי" אשר חי כיום בספארי עם הנמרה ושתי, הובא ארצה בחודש מרס 2006 מגן חיות בסלובקיה בתרומת קבוצת אנשים ומחשבים. דליה אסיא-פלד, מנכ"לית הקבוצה ונשיאת אגודת הקוסמים בישראל, ראתה בתרומה זו, מתנה לפלי הנמר, יזם ומנהיג הקבוצה ובעלה.
יחד עם פלי חיה זוגתו ושתי שהגיע מגן חיות בדנמרק בשנת 2004.

קישורים:   
מחלקת היונקים
סדרת הטורפים היבשתיים
הספר: הטאו של הנמר

 

pornolar rokettube mobil porno porn sniper